Kozijnschroeven

Kozijnschroeven maken het monteren van kozijnen een stuk eenvoudiger. Waar u voorheen misschien lastige keilbouten gebruikte om de zware klus te klaren, bieden kozijnschroeven met een speciale voldraad verbinding de oplossing. Kozijn- of slagpluggen zijn niet langer nodig! Die houten balk van uw aanbouw of overkapping maakt u stevig aan de stenen muur vast met een kozijnschroef op maat.
Foto-tabel
sort-descending
 • Smart Kozijnschroef 7,5x162
  € 24,61 € 29,78
 • Smart Kozijnschroef 7,5x142
  € 21,54 € 26,06
 • Smart Kozijnschroef 7,5x102
  € 13,65 € 16,52
 • Smart Kozijnschroef 7,5x122
  € 19,08 € 23,09
 • Smart Kozijnschroef 7,5x82
  € 12,21 € 14,77
 • Smart Kozijnschroef 7,5x72
  € 10,41 € 12,60

6 producten

Welke kozijnschroef?

De ene kozijnschroef is de andere niet. Kozijnschroeven zijn er in 3 soorten, namelijk met een cilinderkop, platkop en bolkop. U gebruikt bolkop of platkop schroeven in een kunststof kozijn of aluminium kozijn. De cilinderkop kozijnschroeven kunt u gebruiken voor houten kozijnen. Dit omdat deze kozijnschroef bijzonder mooi verzinkt in hout. Kozijnschroeven zijn direct zonder plug te monteren in een stenen muur. Nog een fijn voordeel van een kozijnschroef is dat u deze ook weer kunt demonteren, zonder dat hij afbreekt, waardoor zowel de kozijnschroeven als het hout nogmaals te gebruiken zijn.

Let op! Gaat u in een aluminium, houten of kunststof kozijn schroeven en hiervoor de speciale kozijnschroeven gebruiken? Dan is voorboren altijd aan te raden: - De dikte: de ondergrond waarin u gaat boren, bepaalt de dikte van de boor die u nodig heeft. In beton boort u bijvoorbeeld met een boor van 6,5 mm dik, in steen met een boor van 6 mm dik. - De boordiepte: de juiste boordiepte is de inschroefdiepte plus 10 mm. Voor beton is de inschroefdiepte bijvoorbeeld 30 mm en voor hout 40 mm. - De lengte: voor de juiste lengte van de kozijnschroef telt u de inschroefdiepte en de dikte van het kozijn bij elkaar op, plus eventueel de open ruimte tussen het kozijn en de ondergrond, min 10 mm. Een hele rekensom, maar op deze manier weet u zeker dat u met de juiste kozijnschroeven thuiskomt. - De hoeveelheid: een algemene regel is dat u 8 kozijnschroeven moet gebruiken bij deuren, 4 aan beide zijden, en 6 schroeven voor kunststof kozijnen, een houten of aluminium kozijn kleiner dan 150 cm. Met kozijnschroeven van een hoogwaardige kwaliteit, in ijzersterk verzinkt staal, hoeft u niet bang te zijn dat uw houten balk van de muur komt. Verzinkt staal is een stuk sterker dan een kozijnschroef van RVS. Met de speciale Torx aansluiting bent u bovendien verzekerd van voldoende grip, waardoor de kans klein is dat uw boormachine tijdens het schroeven in het kunststof of aluminium kozijn uitschiet en een lelijke kras achterlaat.

Bestel uw aluminium, houten en kunststof kozijn schroeven online

Heeft u kozijn stelschroeven nodig? Bij Schroevenland bestelt u ze eenvoudig online. U bestelt uw kozijnschroef met Torx aansluiting in een doosje van 100 stuks, inclusief Torx bit, en kunt direct vooruit. Zeker omdat wij uw bestelling dezelfde dag nog verzenden als u deze op werkdagen voor 12:00 uur bestelt. U kunt er ook voor kiezen uw bestelling af te halen in ons magazijn in Leeuwarden. Net wat voor u het gemakkelijkste is! Heeft u nog vragen over kozijnschroeven? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.