Vlonderschroeven

Roestwerende vlonderschroeven of terrasschroeven zijn bij uitstek geschikt voor buitengebruik en snel schroeven in hout zonder voor te boren. Door de grove spoed schroeven deze vlonderschroeven vele malen sneller dan een normale spaanplaatschroef. Dankzij de snijkop en de knurling hoeft u in de meeste houtsoorten niet meer voor te boren. Alleen in de hardste houtsoorten moet u proefboren voor het beste resultaat. De te verbinden houtdelen worden dankzij de deeldraad beter naar elkaar toe getrokken. De speciaal vormgegeven kop met de vele ribbels, zorgt ervoor dat de kop na montage in het hout verzonken is.

Foto-tabel
sort-descending
 • PFS Vlonderschroef 5x50
  € 15,22 € 18,42
 • PFS Vlonderschroef 5x60
  € 16,64 € 20,13
 • PFS Vlonderschroef 5X80
  € 24,49 € 29,63
 • Probo Vlonderschroef 5X70 Torx RVS
  € 20,86 € 25,24

4 producten

Vind de juiste vlonderschroef

Vlonderschroeven mogen van de allerbeste kwaliteit zijn. Immers, een vlonder krijgt met weer en wind te maken. En als het hout dan ook nog eens begint te werken door de weersomstandigheden, moeten de vlonderschroeven van goeden huize komen. Er zijn heel veel soorten houtschroeven op de markt maar lang niet alle schroeven kunnen deze zware omstandigheden aan. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat de schroeven gaan roesten, iets wat standaard verzinkte schroeven zullen gaan doen, en het is niet de bedoeling dat de schroeven de werking van het hout niet aankunnen of afbreken, iets wat standaard RVS schroeven sneller zullen doen. Vlonderschroeven bieden dan uitkomst.

Ook als u uw vlonderplank gaat schroeven en voor speciale vlonderschroeven kiest, heeft u nog ruim de keus. RVS hardhoutschroeven zijn zeker geschikt om uw hardhouten vlonderplanken te schroeven. Waar u wel op moet letten is dat u RVS schroeven van een hoge RVS kwaliteit kiest, zoals 410 en geen A2 of C1. Deze roesten niet, zijn extra hard en net zo sterk als verzinkte schroeven.

Andere geschikte schroeven voor vlonderplanken zijn verzinkte tuinschroeven met een extra diepe Torx aansluiting, waardoor uw gereedschap niet slipt tijdens het indraaien en de werking van het hout opgevangen wordt, en de speciale gecoate vlonderschroef. Deze is ideaal voor looizuurhoudende houtsoorten als eiken en Western Red Cedar. Normale RVS schroeven kunnen namelijk (zwarte) vlekken geven bij looizuurhoudende houtsoorten. De gecoate variant met een sterke anti looizuur coating is zelfs twee keer zo sterk als de RVS vlonderplank schroef en in principe voor alle houtsoorten en buitenmontage geschikt.

Voorboren als u uw vlonderplank gaat schroeven?

Wanneer u een vlonderplank schroef met een platverzonken kop kiest, met aan de onderzijde freesribben, draait de schroef mooi in het hout. Dat ziet er niet alleen netjes uit, maar voorkomt ook dat u uw voet openhaalt als u op blote voeten over uw vlonder loopt. Anders kunt u de vlonderschroef zelf iets infrezen met een verzinkboor.

Bij een vlonderschroef met een snijpunt is het niet nodig om voor te boren bij zachte houtsoorten als grenen en vuren. Gaat u hardhouten vlonderplanken schroeven? Dan is voorboren met een hardhout boortje aan te raden. Vervolgens pakt u de juiste lengte schroeven voor het monteren van de vlonderplanken. Bij vlonderplanken met een dikte van 19, 21, 25 of 28 mm bijvoorbeeld zijn dat vlonderschroeven RVS 5x50. Dit is de meest gekozen lengte om een vlonderplank te schroeven.

Direct online bestellen

Bestel de vlonderschroef van uw keuze, in het zwart of bijvoorbeeld vlonderschroeven van RVS, eenvoudig online!