Torx schroeven – de vele voordelen van een Torx schroef | Schroevenland

Bestel uw Torx schroeven eenvoudig online bij Schroevenland en u kunt misschien morgen al met uw klus aan de slag. Alle schroeven die in deze categorie staan, zijn voorzien van een Torx aansluiting. Aan de linkerzijde van deze pagina heeft u een goed overzicht van alle uitvoeringen waarin de schroeven leverbaar zijn. Op deze manier kunt u op een eenvoudige manier uw keuze maken en is de gewenste schroef snel gevonden.
Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
PFS Tellerkopschroef 6x160
€ 17,51 € 21,19
PGB Spaanplaatschroef 4x25
€ 3,38 € 4,09
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 10,14 € 12,27
Hapax Constructieschroef 6x260
€ 73,47 € 88,90
Hapax Constructieschroef 5x60
€ 13,27 € 16,06
PFS Tellerkopschroef 6x80
€ 13,04 € 15,78
PGB Spaanplaatschroef 4x70 Torx
€ 8,79 € 10,64
PFS Houtbouwschroef 5x70 Torx RVS
€ 37,13 € 44,93
PFF Houtschroef 5x50 Torx RVS
€ 15,47 € 18,72
PFF Houtbouwschroef 4x50 Torx RVS
€ 18,72 € 22,65
PGB Spaanplaatschroef 4x70 Torx
€ 8,28 € 10,02
Probo Spaanplaatschroef 2.5x12 Torx
€ 1,63 € 1,97

Producten 1-12 van 169

per pagina

Waarom voor een Torx schroef kiezen?

In ons assortiment en dat van de meeste doe-het-zelf bouwmarkten ziet u altijd een ruim Torx schroeven assortiment staan. En dat is heel begrijpelijk, want Torx schroeven bieden vele voordelen. Nu vraagt u zich misschien af wat deze schroeven anders maakt dan andere schroeven en waarom u dan toch voor een Torx schroef zou moeten kiezen? Het verschil zit hem in de kop van de schroef. Torx schroeven hebben een bijzonder soort indruk, de Torx indruk genaamd. Deze indruk ziet eruit als een stervormig uiteinde met zes inkepingen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld pozidriv schroeven of kruiskopschroeven die een kruisvormige indruk hebben.

Een Torx indruk zorgt voor extra grip bij het schroeven, waardoor de kracht van uw boormachine of schroevendraaier beter overgebracht wordt. En dat zorgt er weer voor dat beschadigingen aan de kop van de schroef voorkomen worden, omdat de kans kleiner is dat de Torx bit uit de Torx schroef zal schieten. Schroeven wordt hierdoor nog eenvoudiger. Met Torx schroeven is de kans op het ‘doordraaien’ van de schroef eveneens beperkt en is het mogelijk om schroeven strakker aan te draaien. Het grotere contactvlak maakt dat mogelijk. Ook het losdraaien wordt daardoor eenvoudiger. U leest het, Torx schroeven bieden vele praktische voordelen!

Van zelfborende tot zwarte en RVS Torx schroeven

Voor het schroeven van een Torx schroef heeft u dus ook een speciale Torx bit nodig, ongeacht of u nu RVS Torx schroeven of zelfborende schroeven met een Torx aansluiting heeft. Een normaal bitje past op geen enkele manier op een Torx schroef. Wanneer u voor uw Torx schroeven een bitje gaat aanschaffen, let dan altijd goed op de juiste maat. Deze wordt aangegeven met de letters TX en een getal. De maten in ons assortiment variëren van TX10 tot TX40 en voor elke maat is er een passend bitje. Die maten moeten precies overeenkomen. Kiest u voor TX25 schroeven, kies dan ook voor een TX25 bit. Waar u met pozidriv schroeven nog wel eens voor een bitje kunt kiezen dat in de buurt van de juiste maat komt, is dat bij Torx schroeven geen optie. Zonder het juiste bitje voor uw schroef is er geen beginnen aan!

Naast allerlei soorten en maten Torx schroeven vindt u in ons assortiment ook bijpassende bitjes of een complete Torx schroeven set. Torx schroeven komen in allerlei varianten, zoals spaanplaatschroeven (Torx schroeven 4x40), tellerkopschroeven en potdekselschroeven, de opvallende zwarte Torx schroeven. Bekijk ons assortiment en bestel uw schroeven eenvoudig online. Wanneer u voor 12:00 uur bestelt, wordt uw bestelling vandaag nog verzonden!