Schroefringen

Schroefringen zijn er om extra stevigheid te geven. Ze zorgen namelijk voor een betere drukverdeling op het materiaal omdat de kracht van de schroefkop van een bout of moer over een groter oppervlak verdeeld kan worden. Bij Schroevenland verkopen we sluitringen en carrosserie ringen van verzinkt staal. Deze ringen kunnen gebruikt worden bij o.a. slot- of houtdraadbouten om de druk te verdelen op het materiaal. Natuurlijk zijn ze ook geschikt om op te vullen.
Foto-tabel
sort-descending
 • Smart Drukverdeelplaten 8x70
  € 19,65 € 23,78
 • Smart Drukverdeelplaten 5x70
  € 14,35 € 17,36
 • PGB Zeskantmoer M18
  € 12,95 € 15,67
 • PGB Zeskantmoer M16
  € 8,14 € 9,85
 • PGB Zeskantmoer M14
  € 11,63 € 14,07
 • PGB Zeskantmoer M12
  € 6,70 € 8,11
 • PGB Zeskantmoer M10
  € 11,26 € 13,62
 • PGB Zeskantmoer M8
  € 6,01 € 7,27
 • PGB Zeskantmoer M6
  € 3,07 € 3,71
 • PGB Zeskantmoer M5
  € 1,97 € 2,38
 • PGB Zeskantmoer M4
  € 1,34 € 1,62
 • PGB Zeskantmoer M3
  € 2,66 € 3,22

Producten 1-12 van 25

Welke schroefring kopen?

We verdelen schroefringen in sluitringen en carrosserie ringen. Carrosserie ringen worden gebruikt in constructies met bouten en moeren. Ze voorkomen het lostrillen van gemaakte bevestigingen en ze voorkomen dat slot- of houtdraadbouten in het hout trekken. Waarschijnlijk ziet u online nauwelijks het verschil met sluitringen, maar carrosserie ringen hebben een grotere buitendiameter. Daardoor hebben ze een nog groter draagvlak en dus een nog groter klembereik. Ze zijn in verschillende maten te verkrijgen, waarbij de dikte varieert van 0,8 mm tot 6 mm en de diameter van 3 tot 24 mm. U koopt ze bij Schroevenland in een doos van 100, 200 of 500 stuks. De carrosseriering wordt veel gebruikt in combinatie met draadeinden.

Ook sluitringen zorgen voor een groter draagvlak. Daarnaast verminderen ze de wrijving bij het vastdraaien van moeren of bouten. De maten lopen vanaf M6 en hoger, dus u koopt bijvoorbeeld een M6 ring, M8 ring, M10 ring of M12 ring passend bij uw moer of bout. Bij een M8 houtdraadbout gebruikt u bijvoorbeeld een M8 sluitring. Een ring in het zwart koopt u speciaal voor een schroef in het zwart.

Al onze schroefringen zijn van verzinkt staal. Verzinkt staal is heel erg sterk, sterker dan RVS. Verzinkte ringen kunnen wel eerder gaan roesten dan RVS ringen. Daarom zijn ze voorzien van een dun laagje zink, om ze beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Wat bekent DIN9021 in combinatie met een ring en schroef?

Soms ziet u DIN9021 in combinatie met een schroefring staan. De DIN-norm is ontwikkeld voor producten van metaal. Bij onze schroefringen ziet u aangegeven als deze aan de DIN9021 norm voldoen. DIN staat voor Deutsches Institut für Normung, de Duitse nationale normeringsinstantie. Het instituut vaardigt normen uit die in Duitsland en daarbuiten geldig zijn. De DIN-normen worden gebruikt voor producten die geen ISO- of EN-normen hebben en zijn dus nagenoeg vergelijkbaar. Normen zorgen ervoor dat de techniek beter en veiliger wordt, omdat het richtlijnen aan producten geeft, voorwaarden waaraan ze moeten voldoen. DIN9021 geldt voor ringen met een buitendiameter van 3xd. Zo heeft ieder bevestigingsmateriaal zijn eigen DIN-nummer. Omdat steeds meer producten naast een DIN-normering ook een ISO-normering krijgen, staan bij sommige producten beide normeringen genoemd. Let wel op dat er tussen beide normen maatafwijkingen kunnen zijn!

Bent u op zoek naar schroefringen? Bekijk op uw gemak het aanbod van Schroevenland en bestel eenvoudig online. Omdat wij iedere schroefring op voorraad hebben, kunnen we snel verzenden. Heeft u nog vragen of twijfelt u tussen carrosserie ringen en sluitringen? Vraag dan gerust één van onze specialisten om raad!