Carrosserie ringen

Dankzij carrosserie ringen kunt u er zeker van zijn dat alles goed op zijn plek blijft zitten en het voorwerp niet vervormt. De ring zorgt namelijk voor een betere drukverdeling van de moer of bout op het materiaal en dus ook voor extra stevigheid. Carrosserie ringen voorkomen eveneens het lostrillen van gemaakte bevestigingen en ze voorkomen dat slot- of houtdraadbouten in het hout trekken. U koopt carrosserie ringen bij Schroevenland in een doos van 100, 200 of 500 stuks.
Foto-tabel
sort-descending
 • PGB Carrosseriering M12x30
  € 6,86 € 8,30
 • PGB Carrosseriering M10x30
  € 5,56 € 6,73
 • PGB Carrosseriering M8x30
  € 10,37 € 12,55
 • PGB Carrosseriering M6x30
  € 10,37 € 12,55
 • PGB Carrosseriering M5x20
  € 3,81 € 4,61
 • PGB Carrosseriering M4x20
  € 4,51 € 5,46

6 producten

Vind een carrosseriering bij Schroevenland

Carrosserie ringen worden gebruikt in constructies met bouten en moeren. Waarschijnlijk ziet u online nauwelijks het verschil met sluitringen, maar carrosserie ringen hebben een grotere buitendiameter. De diameter van de carrosseriering is ongeveer drie keer zo groot als het gat in de ring en dus als de diameter van de moer of bout. Dit in tegenstelling tot sluitringen, waarbij de diameter van de ring ongeveer twee keer zo groot is als het gat in de ring. Daardoor heeft een carrosseriering een nog groter draagvlak en dus een nog groter klembereik dan een sluitring.

Carrosserie ringen in verzinkt staal zijn er in diktes variërend van 0,8 mm tot 6 mm en in diameters variërend van 3 tot 24 mm. Verzinkt staal heeft als groot voordeel dat het heel sterk is, maar als nadeel dat het sneller gaat roesten dan RVS carrosserieringen. Een carrosseriering in een dunne uitvoering is daardoor minder geschikt voor buiten. Het dunne zinklaagje van de carrosseriering is niet tegen alle weersomstandigheden bestand en de staal verzinkte ring zal eerder gaan roesten. RVS carrosserieringen, zoals een carrosseriering in het zwart, heeft een langere levensduur omdat deze prima tegen vocht kan. RVS carrosserieringen oxideren niet. Of u dus het beste een carrosseriering van verzinkt staal of RVS carrosserieringen kunt kiezen, is voornamelijk afhankelijk van de toepassing. Verder is het gebruikelijk om bij RVS bouten RVS carrosserieringen te gebruiken en bij staal verzinkte bouten staal verzinkte carrosserie ringen te kiezen.

Ons assortiment: van een carrosseriering M5 tot een carrosseriering M12

Carrosserie ringen zijn in verschillende maten te verkrijgen en worden veel gebruikt in combinatie met draadeinden. Ziet u ergens een carrosseriering aangeduid met een M en een cijfer, zoals carrosserieringen M8 of een carrosseriering M10? De diameter van de moer of bout waarvoor de ring gebruikt kan worden, geeft het cijfer achter de M aan in millimeters. Carrosserieringen M8 zijn dus ringen voor een bout of moer van ongeveer 8 mm doorsnede. Het aantal millimeters van de bout of moer meet u over de draad, niet bij de schacht.

Hopelijk weet u na het lezen van bovenstaande informatie precies of u een carrosseriering M6 nodig heeft of eentje in het zwart, RVS carrosserieringen M8 of juist een staal verzinkte carrosseriering M10. U kunt dan direct online bestellen. Verwacht u in de toekomst nog vaker carrosserie ringen of andere bevestigingsmaterialen nodig te hebben? Maak dan eenvoudig een account bij ons aan. Onze klantenservice staat verder voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen met uw bestelling.