Potdekselschroeven

Stapelbare potdekselplanken zijn een veel gekozen manier om bijvoorbeeld een schutting, tuinhuisje of overkapping te realiseren. Voor het monteren van potdekselplanken zijn speciale potdekselschroeven op de markt. Om ook de zwaarste potdekselplanken op hun plek te houden, kunt u het beste kiezen voor sterke potdekselschroeven van gehard RVS. Ze zijn er in vele lengtes en varianten. Kies bijvoorbeeld voor de potdekselschroef in zwart RVS om de potdekselschroef niet op te laten vallen!
Foto-tabel
sort-descending
 • PFS Potdekselschroef 4x40 RVS zwart Torx
  € 10,36 € 12,54
 • PFS Potdekselschroef 5x60 RVS zwart Torx
  € 20,20 € 24,44
 • PFS Potdekselschroef 4.5x50 RVS zwart Torx
  € 15,37 € 18,60
 • PFS Potdekselschroef 4x50 RVS zwart Torx
  € 10,86 € 13,14
 • PFS Potdekselschroef 5x40 RVS zwart Torx
  € 15,37 € 18,60
 • PFS Potdekselschroef 5x50 RVS zwart Torx
  € 17,73 € 21,45
 • PFS Potdekselschroef 4x60 RVS zwart Torx
  € 12,55 € 15,19

7 producten

Wat maakt een potdekselschroef een potdekselschroef?

Gewone schroeven kunnen de zware potdekselplanken niet aan. Zelfs RVS A2 stalen schroeven zijn te zacht en zullen breken. Voor potdekselplanken zijn daarom speciale potdekselschroeven van RVS 410 staal nodig. Een ijzersterke staalsoort, de hardste in zijn soort, dus perfect om een potdeksel mee te schroeven! RVS 410 stalen potdekselschroeven zijn net zo sterk als verzinkte schroeven en oxideren niet. De zwarte coating zorgt voor een goede bescherming tegen roest. Potdekselschroeven met coating en een zwarte, glanzende toplaag gaan dus jarenlang mee. Ideaal wanneer u de potdekselschroef voor een klus buiten gebruikt!

Potdekselschroeven, ook wel gevelschroeven of tuinschroeven genoemd, hebben daarnaast speciale freesribben onder de kop. Dankzij deze freesribben verzinkt een potdekselschroef mooi, waardoor hij nauwelijks opvalt. Zeker omdat onze potdekselschroeven een zwart gecoate kop hebben! Pas echter wel op dat u de kop niet beschadigt door hiervoor de juiste bitjes te gebruiken. Een goede passing van de bitjes zorgt voor een goede hechting en zo min mogelijk beschadigingen.

Potdekselschroeven zijn te gebruiken in alle soorten (donkere) planken, van hardhout tot grenen en van vuren tot Douglas. Een bijkomend voordeel van de potdekselschroef is dat voorboren bij zacht hout niet nodig is, wat het monteren een stuk eenvoudiger maakt. De vlijmscherpe snijpunt gaat gemakkelijk door de zwarte naaldhoutplanken heen en door (zwart) Zweeds Rabat. Bovendien splijt het hout niet dankzij de scherpe snijpunt. Bij hard hout wordt voorboren wel aangeraden. De Torx schroefkop zorgt ervoor dat uw machine niet slipt en het monteren nog eenvoudiger gaat.

Potdeksel schroeven volgens de laatste trends

Gaat u uw planken potdeksel schroeven? Kies ook voor potdekselschroeven in het zwart, helemaal volgens de laatste tuintrends! Houd wel altijd 2 mm tussenruimte tussen de planken aan. Anders kunnen de planken door temperatuurverschillen scheuren, breken of bol gaan staan.

Schroevenland is uw specialist als u een potdekselschroef in zwart RVS zoekt. Wij kunnen alle potdekselschroeven uit voorraad leveren. U heeft ze al binnen een paar dagen in huis, zodat u snel aan uw klus kunt beginnen. Wanneer u op werkdagen voor 12:00 uur bestelt, kunnen wij uw bestelling zelfs dezelfde dag nog verzenden! Met de track & trace code kunt u uw bestelling helemaal volgen. Heeft u uw potdekselschroeven eerder nodig? Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen in ons magazijn in Leeuwarden.

Meer informatie?

Zowel bedrijven als particulieren kunnen al hun bevestigingsproducten voor een scherpe prijs vinden in het assortiment van Schroevenland. Heeft u nog vragen over de werking van een potdekselschroef of over de juiste potdekselschroef voor uw klus? Vraag onze specialisten dan gerust om raad.