Sluitringen

Een sluitring, ook wel rondel, onderlegring of revet genoemd, voorkomt dat de constructie of uw machine beschadigt tijdens het aandraaien van de moeren. Maar sluitringen zorgen er ook voor dat de drukkracht op de verbinding verspreid wordt, zodat het voorwerp niet vervormt, en dat een bout of moer niet lostrilt. In het assortiment sluitringen van Schroevenland vindt u schroeven in allerlei maten, zoals een sluitring M6, M8, M10, M12 of M20.
Foto-tabel
sort-descending
 • PGB Sluitring M12
  € 9,10 € 11,01
 • PGB Sluitring M10
  € 5,36 € 6,49
 • PGB Sluitring M8
  € 2,87 € 3,47
 • PGB Sluitring M6
  € 1,94 € 2,35
 • PGB Sluitring M5
  € 1,74 € 2,11
 • PGB Sluitring M4
  € 1,63 € 1,97
 • PGB Sluitring M3
  € 3,11 € 3,76

7 producten

Welke sluitring is het meest geschikt?

In de bout-ring-moer verbinding is de sluitring onmisbaar. Welke sluitring het meest geschikt is voor uw technische toepassing is vooral afhankelijk van wat u waar gaat doen. Het verschil zit hem in de dikte, diameter en materiaalsoort. De dikte varieert veelal tussen 0,5 en 10 mm en de diameter tussen 3 en 42 mm. Wat betreft materialen kunt u denken aan een verzinkte of RVS sluitring.

Allereerst kunt u ons assortiment filteren op de juiste afmeting. U kunt de juiste afmeting voor uw sluitring eenvoudig zelf berekenen. Vermenigvuldig de diameter van de moer of bout met twee en u weet de afmeting voor uw sluitring in millimeters. De diameter van de ring is altijd ongeveer twee keer de grootte van het gat in de ring. Maar bij Schroevenland en in bouwmarkten wordt een sluitring aangeduid met een M en een cijfer. De diameter van de moer of bout in millimeters geeft het cijfer achter de M aan. Een sluitring M8 is dus een sluitring voor een bout van ongeveer 8 mm doorsnede. U ziet dan dus direct welke sluitring u nodig heeft, zonder eerst te vermenigvuldigen. Het aantal millimeters van de moer meet u overigens over de draad, niet bij de schacht.

Daarnaast maken we onderscheid tussen een vlakke sluitring zonder facet (DIN125A) en een sluitring met facet (DIN125B). Een sluitring zonder facet of afschuining verzinkt in het bevestigingsmateriaal. Dit is de standaard uitvoering en ook de uitvoering die we bij Schroevenland verkopen.

Sluitring M8, M10 of toch M12 kopen?

De sluitringen in het assortiment van Schroevenland zijn van het bekende merk pgb-fasteners. Een Belgisch merk dat zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Met meer dan 60 jaar ervaring in de sector, een hoge productkwaliteit en een vooruitstrevende blik levert pgb-fasteners enkel sluitringen van topkwaliteit. Al onze sluitringen zijn van verzinkt staal. Daar kiezen we bewust voor omdat het de sterkste in hun soort zijn. Deze eigenschap, gecombineerd met de hoge productkwaliteit van pgb-fasteners, zorgt ervoor dat u door het kopen van sluitringen bij Schroevenland verzekerd bent van bevestigingsmaterialen die jarenlang meegaan.

Of u voor uw klus een sluitring M6, M8, M10, M12 of hoger nodig heeft, kunt u dus weten door naar uw moeren of bouten te kijken. Twijfelt u toch of u het wel goed gezien heeft of dat u misschien in eerste instantie ook voor andere moeren of bouten moet kiezen? Onze specialisten helpen u graag verder. Zij weten alles van bevestigingsmaterialen en kunnen u dan ook van A tot Z helpen. Bent u er al uit? Bestel dan eenvoudig online!