Gipsplaatschroeven

Voor het monteren van gipsplaten heeft u schroeven nodig met een trompetkop. Deze trompetkop vermindert de druk op de gipsplaat zodat de plaat niet beschadigd en u de voorzijde netjes kan afwerken met een filler. De schroeven zijn gefosfateerd zodat ze niet kunnen roesten en de filler een goede hechting heeft. Alle schroeven zijn voorzien van een PH2 kop en is verkrijgbaar in meerdere lengtes.

Foto-tabel
sort-descending
 • PGB Gipsplaatschroef 3,9x45
  € 25,15 € 30,43
 • PGB Gipsplaatschroef 3,9x25
  € 2,63 € 3,18
 • PGB Gipsplaatschroef 3,9x25
  € 14,17 € 17,15
 • PGB Gipsplaatschroef 3,9x35
  € 3,25 € 3,93
 • PGB Gipsplaatschroef 3,9x35
  € 18,81 € 22,76
 • PGB Gipsplaatschroef 3,9x45
  € 4,48 € 5,42
 • Probo Gipsplaatschroef 3.9x45 Kruiskop Ph op band
  € 15,77 € 19,08

7 producten

De voordelen van een gipsplaatschroef

Gipsplaatschroeven vallen onder de noemer snelbouwschroeven. Speciale schroeven voor gipsplaten en andere vormen van binnenafwerking. Het fijne aan gipsschroeven is dat ze van staal zijn met een gefosfateerd oppervlak. Door deze oppervlaktebehandeling zijn ze optimaal bestand tegen allerlei (weers)omstandigheden, bijvoorbeeld tegen een vochtige bouwplaats, andere vochtige plekken of tegen de inwerking van vocht uit stucwerk. Met gipsplaatschroeven hoeft u niet bang te zijn voor roestvorming wanneer u bijvoorbeeld stucplaat gaat schroeven. Ook zorgt het laagje onoplosbare fosfaten ervoor dat er geen chemische reactie ontstaat met het gips, waardoor het gips niet verkleurt.

Ruim aanbod gipsschroeven

Er is altijd een gipsschroef geschikt voor uw klus, voor de gipsplaten die u snel en stevig wil bevestigen tegen een metalen skelet of houten balk. De scherpe punt en de fijne of juist grove schroefdraad zorgen ervoor dat schroeven in gipsplaat een fluitje van een cent wordt. Een bijkomend voordeel is dat bij schroeven in gipsplaat voorboren niet nodig is.

Gipsplaatschroeven zijn er in verschillende afmetingen en met verschillende schroefdraden. Om gipsplaten op een houten onderconstructie te schroeven, gebruikt u schroeven met een grove draad. Schroeven met een fijne draad zijn voor gipsplaten die op metalen frames geschroefd worden. De fijne draad kan gemakkelijk door metalen studs (dun metaal) snijden. Wanneer u gipsplaten op dikker metaal wil bevestigen zonder voor te boren, kunt u het beste gipsplaatschroeven met een boorpunt gebruiken. Gipsplaatschroeven met Hi-Lo draad worden ook wel Fermacell schroeven. genoemd en worden gebruikt om Fermacell platen (gipsvezelplaten) vast te zetten op een houten of metalen onderconstructie. Het speciale hoog-laag-schroefdraad geeft een goed houvast en snijdt makkelijk door het sterke Fermacell heen.

Gipsschroeven zijn speciaal voor versterkte gipsvezelplaten. De freesranden aan de onderzijde van de kop van de gipsplaatschroef zorgen voor eenvoudig schroeven in gipsplaat. En dankzij de schroefkop schroeft u ze er altijd op de juiste diepte in. Wanneer u gaat schroeven in gipsplaat kunt u het beste een speciale bit gebruiken, een bit met een dieptestop. Dankzij een schroefbit met een dieptestop draait u de gipsschroeven nooit te diep in de gipsplaat.

Bestel direct online

Zowel de professionele klusser als de hobbyist zal slagen bij Schroevenland. In ons ruime assortiment vindt u zowel doosjes met gipsschroeven als gipsplaatschroeven op band. Gipsplaatschroeven op band zijn geschikt voor de meeste bandschroefmachines. Ideaal wanneer u sneller klaar wilt zijn! U hoeft dan namelijk niet elke schroef opnieuw op de schroefmachine te plaatsen. Wij hebben alle schroeven voor gipsplaten ruim op voorraad in ons magazijn. Plaats uw bestelling eenvoudig online. Wanneer u voor 12:00 uur bestelt, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden!