Tellerkopschroeven

Tellerkopschroeven zijn onder vele namen bekend, zoals schotelkopschroeven, lenskopschroeven, hout- en constructieschroeven. Dankzij de grote schotelkop hebben schotelkopschroeven een groter draagvlak en een grote klembaarheid. Bij Schroevenland vindt u de deeldraad tellerkopschroef van staal met Torx aansluiting. Deze tellerkopschroeven zijn geschikt voor snel schroeven in hout zonder voor te boren. Door de extra grote kop kan de tellerkopschroef gebruikt worden in constructieve onderdelen, zoals dakconstructies, ter vervanging van houtdraadbouten. Ook bij het monteren van planken voor een schutting zorgt de extra grote kop ervoor dat de planken niet meer kunnen splijten.

Foto-tabel
sort-descending
 • PFS Tellerkopschroef 8x260
  € 29,60 € 35,82
 • PFS Tellerkopschroef 6x200
  € 22,79 € 27,58
 • PFS Tellerkopschroef 6x180
  € 35,63 € 43,11
 • PFS Tellerkopschroef 6x180
  € 20,23 € 24,48
 • PFS Tellerkopschroef 6x40
  € 4,67 € 5,65
 • PFS Tellerkopschroef 8x280
  € 35,20 € 42,59
 • PFS Tellerkopschroef 8x240
  € 24,23 € 29,32
 • PFS Tellerkopschroef 8x200
  € 19,38 € 23,45
 • PFS Tellerkopschroef 8x160
  € 14,38 € 17,40
 • PFS Tellerkopschroef 8x120
  € 10,53 € 12,74
 • PFS Tellerkopschroef 8x100
  € 9,08 € 10,99
 • PFS Tellerkopschroef 6x140
  € 13,60 € 16,46

Producten 1-12 van 21

Wat is een tellerkopschroef?

Schroeven met een tellerkop worden gebruikt voor het fixeren van (dragende) houtconstructies, zoals een houthok, tuinhuisje, overkapping of pergola, een speeltoestel of het plaatsen van isolatieplaten. Het voordeel van tellerkopschroeven is dat ze een extra grote tellerkop hebben. Door hun grote draagvlak fungeren ze als een klem om houten balken naar elkaar te drukken. Bovendien is de tellerkop vlak, waardoor hij minder in het zicht is. De schroefdraad onder een schuine hoek schroeft gemakkelijk door het hout heen en dankzij de Torx tellerkop kunt u veel sneller werken dan met houtdraadbouten.

Welke tellerkopschroef?

Tellerkopschroeven zijn ideaal voor bijvoorbeeld houtbouwconstructies, maar welke tellerkopschroef kiest u? Zo is er de verzinkte tellerkopschroef, die veel sterker is dan tellerkopschroeven van RVS en daardoor voor zwaardere constructies wordt aangeraden. Verzinkte schotelkopschroeven hebben echter als nadeel dat ze licht kunnen oxideren als ze beschadigd raken.

Dat beschadigen kunt u proberen te voorkomen door tellerkopschroeven met de juiste bits in te schroeven. T40 Torx bitjes passen perfect op de tellerkopschroef, waardoor de kans op beschadigen tijdens de montage met de boormachine het kleinst is. Ook kunt u speciale geel verzinkte tellerkopschroeven gebruiken. De gele zinklaag zorgt ervoor dat de schroeven beter beschermd zijn tegen roest en oxidatie. Ook past de kleur mooi bij lariks douglas hout. Qua sterkte zijn gele tellerkopschroeven net zo sterk als grijs of blauw verzinkte tellerkopschroeven.

Naast de verzinkte tellerkopschroef zijn er ook tellerkopschroeven van RVS. Zoals gezegd zijn tellerkopschroeven van RVS minder sterk dan verzinkte schotelkopschroeven. Tellerkopschroeven van RVS worden daardoor gebruikt voor minder zware constructies. RVS staal is namelijk zachter dan verzinkt staal, waardoor voorboren aan te raden is, ondanks de scherpe snijpunt. Daar staat tegenover dat tellerkopschroeven van RVS minder snel oxideren en dus met een gerust hart buiten gebruikt kunnen worden. Bovendien kan RVS zonder problemen in constructies met eikenhout gebruikt worden. Eikenhout bevat extreme looizuren die verzinkte tellerkopschroeven aantasten, maar RVS schroeven niet.

Bestel tellerkopschroeven eenvoudig online

Tellerkopschroeven in zwart, geel, grijs of blauw, in verschillende diameters en lengtes bestelt u eenvoudig online bij Schroevenland. Wij hebben een ruim assortiment schroeven op voorraad in ons magazijn in Leeuwarden. Daardoor kunnen wij snel leveren. Bestelt u op een werkdag voor 12:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Ook afhalen is mogelijk bij Schroevenland. Zowel de professionele klusser als de hobbyist slaagt gegarandeerd bij Schroevenland! Wilt u in het vervolg uw schotelkopschroef nog sneller kunnen bestellen? Maak dan online een account aan.