Spanhulzen

Voor een snelle montage van houten latten of platen op steen of beton gebruikt u spanhulzen. We noemen het een snelle montage omdat u, door met een steenboor een gat te boren, gelijktijdig in één keer door het hout en het beton heen gaat en dan met de hamer de plug erin kunt slaan. De geharde spanplug klemt zichzelf vast en u heeft daarmee een zeer stevige verbinding. Geharde spanhulzen van verzinkt staal koopt u voordelig online bij Schroevenland.
Foto-tabel
sort-descending
 • Smart Spanhuls 6x60
  € 17,74 € 21,47
 • Smart Spanhuls 4x60
  € 8,86 € 10,72
 • Smart Spanhuls 8x110
  € 14,83 € 17,94
 • Smart Spanhuls 8x110
  € 21,08 € 25,51
 • Smart Spanhuls 8x90
  € 14,89 € 18,02
 • Smart Spanhuls 8x70
  € 16,51 € 19,98
 • Smart Spanhuls 6x80
  € 21,24 € 25,70
 • Smart Spanhuls 6x60
  € 11,52 € 13,94

8 producten

Spanhuls en toepassing

Spanhulzen zijn een populaire manier om te verankeren. Regelwerk, rachels of kantlatten worden snel, stevig en efficiënt aan beton of massief steen (vol metselwerk) verankerd met een spanhuls en de toepassing in heel eenvoudig. Het beton zet niet uit tijdens het inslaan van de spanhuls en een spanhuls is net iets dikker dan het voorgeboorde gat, wat ervoor zorgt dat hij strak blijft zitten. U heeft verder geen schroeven of pluggen nodig! Een andere bekende spanhuls toepassing is de montage van kozijnen of het plaatsen van een steiger.

Spanhulzen zijn over de hele lengte ‘opengesneden’. Ze hebben een kraag om het te bevestigen materiaal vast te houden en een licht conische punt om gemakkelijk in het boorgat te komen. U heeft de keuze uit spanhulzen van 6 of 8 mm dik. Het gat dat u voorboort met een beton- of hamerboor moet daarom ook met een 6 of 8 mm boor geboord worden. Daarbij gebruikt u de zogenaamde ‘doorsteekmontage’: u boort het gat voor in zowel de ondergrond als in het te bevestigen materiaal. Vervolgens plaatst u spanhulzen van de benodigde lengte in het gat, zoals een spanhuls 6x60 of spanhulzen 6x80. De spanhuls slaat u goed aan met een hamer. Hij dient als het ware als een spijker die strak in het boorgat past. Tussen een spanhuls of een slagplug zit dus eigenlijk weinig verschil.

Spanhuls 6x60 of 6x80 kopen

Spanhulzen worden veel gebruikt in de bouw. Bij Schroevenland vindt u verschillende formaten spanhulzen, zoals 6x80. Altijd van gehard verzinkt staal, vanwege zijn ijzersterke eigenschappen, en van het merk PROBO. Een scherpe prijs en een prima kwaliteit, want ze zijn ‘Built to last’!

Ook voor andere soorten verankeringen, zoals kozijnschroeven, bent u bij Schroevenland aan het juiste adres. Kozijnschroeven zijn net weer anders dan spanhulzen, maar kunnen ook gebruikt worden voor onder andere het monteren van kozijnen. Kozijnschroeven hebben een voldraad verbinding en zijn verkrijgbaar in 3 soorten: bolkop of platkop schroeven voor een kunststof kozijn of aluminium kozijn en cilinderkop kozijnschroeven voor houten kozijnen. Dit omdat deze kozijnschroef netjes verzinkt in hout. Een voordeel van de kozijnschroef is dat u deze ook weer kunt demonteren, zonder dat hij afbreekt, waardoor zowel de kozijnschroeven als het hout nogmaals te gebruiken zijn.

Weet u na het lezen van bovenstaande informatie of u spanhulzen of kozijnschroeven nodig heeft als verankeringen tijdens uw klus? Bestel ze dan eenvoudig online bij Schroevenland. Wij kunnen een ruim assortiment direct uit voorraad leveren vanuit ons magazijn in Leeuwarden. U kunt uw bestelling hier ook ophalen als u dat handig vindt. Krijgt u uw bestelling liever thuisbezorgd? Orders die wij op werkdagen voor 12:00 uur ontvangen, worden dezelfde dag nog door ons ingepakt en verzonden.