Spaanplaatschroeven

De meest bekende houtschroeven zijn toch wel spaanplaatschroeven. Deze schroeven staan ook wel bekend als universeelschroeven. Een naam die al direct verklapt dat met deze schroeven diverse materialen en bouwstoffen universeel bevestigd kunnen worden. Eén schroef dus voor allerlei toepassingen, waardoor u niet steeds van het ene bakje schroeven naar het andere hoeft te zoeken. Dat werkt een stuk prettiger en sneller! Bekijk onze vol- en halfdraad stalen en RVS spaanplaatschroeven met Torx aansluiting. Deze spaanplaatschroeven zijn geschikt voor snel schroeven in hout. Door de fijne spoed kunt u deze spaanplaatschroeven zeer gecontroleerd aandraaien. De te verbinden houtdelen kunt u op deze manier nauwkeurig naar elkaar toe trekken.
Foto-tabel
sort-descending
 • PGB Spaanplaatschroeven assortimentsdoos 170st
  € 43,79 € 52,99
 • PGB Spaanplaatschroeven assortimentsdoos 280st
  € 15,29 € 18,50
 • PGB Spaanplaatschroef 4x25
  € 2,85 € 3,45
 • PGB Spaanplaatschroef 4x70 Torx
  € 7,26 € 8,78
 • PGB Spaanplaatschroef 4x70 Torx
  € 6,84 € 8,28
 • Probo Spaanplaatschroef 2.5x12 Torx
  € 1,63 € 1,97
 • PGB Spaanplaatschroef 5x45
  € 6,36 € 7,70
 • PGB Spaanplaatschroef 4x45 Torx
  € 4,41 € 5,34
 • PGB Spaanplaatschroef 3.5x50 Torx
  € 3,81 € 4,61
 • PGB Spaanplaatschroef 3.5x45 Torx
  € 3,62 € 4,38
 • PGB Spaanplaatschroef 3.5x40 Torx
  € 3,34 € 4,04
 • PGB Spaanplaatschroef 3.5x30 Torx
  € 2,69 € 3,25

De juiste spaanplaatschroef

Ondanks de universele toepassing zijn er toch vele soorten spaanplaatschroeven verkrijgbaar. Welke spaanplaatschroef is geschikt voor uw toepassing?

Het grootste verschil tussen de verschillende soorten spaanplaatschroeven is dat er spaanplaatschroeven met schacht (deeldraad) en zonder schacht (voldraad) te koop zijn. De schacht zorgt ervoor dat de spaanplaatschroef twee houten delen naar elkaar toe kan trekken. De twee houten delen zullen zonder tussenruimte tegen elkaar aan komen, hout op hout. De schroeven zonder schacht worden gekozen om houten projecten te bevestigen. Wat beide typen schroeven met elkaar gemeen hebben, is dat ze een laag inschroefdraaimoment hebben, een gladde oppervlaktecoating en een vlijmscherpe snijpunt. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te schroeven in spaanplaat en wordt voorkomen dat zelfs het meest dunne plaatmateriaal splijt. Ze zijn zowel geschikt voor spaanplaat, MDF-plaat, kunststof en dunne staal- en metaalprofielen en bijna alle bandschroefmachines.

Een speciale soort spaanplaatschroeven zijn constructieschroeven. Deze worden veelal gebruikt in de houtskeletbouw, bij de montage van dakverbindingen, trappen en ramen. Zeer sterke schroeven waarvoor boren niet nodig is. Dat is overigens bij de meeste spaanplaatschroeven niet nodig. Al kan het soms wel handig zijn om een klein gaatje, kleiner dan de doorsnede van de spaanplaatschroef, als begingaatje te boren.

Plaatschroeven

Dan zijn er nog de plaatschroeven die gemaakt zijn van gehard roestvrijstaal A2. Wat het grote voordeel van deze schroeven is, is dat ze niet roesten. Daardoor gaan ze veel langer mee, zelfs bij gebruik in vochtige ruimtes of buitenshuis. De schroefdraad van metaal en de boorpunt van de plaatschroef snijden en vormen hun schroefdraad als het ware zelf. Plaatschroeven zijn ideaal om dunne delen, zoals metaal of kunststof beplating, universeel te bevestigen.

Spaanplaatschroeven met Torx aansluiting

In ons assortiment ziet u dat bijna al onze spaanplaatschroeven een Torx aansluiting hebben. Wat wil dit zeggen? Een Torx schroef heeft een stervormig gat met zes hoekpunten. Deze kop heeft de Pozidriv kruiskop vrijwel geheel vervangen. Voor Torx schroeven dient specifiek Torx gereedschap gebruikt te worden. Bij deze aansluiting is de kans kleiner dat het gereedschap uit de schroef schiet. Dat vereenvoudigt schroeven in spaanplaat aanzienlijk!

Eenvoudig online bestellen

Of u nu op zoek bent naar een spaanplaatschroef 4x40, RVS spaanplaatschroeven, in het zwart of op band, bij Schroevenland vindt u altijd de spaanplaatschroef die u zoekt! Alle bevestigingsmaterialen zijn ruim op voorraad in ons magazijn in Leeuwarden. Zo kunnen wij u snel van dienst zijn met de juiste hoeveelheid materialen. Een bestelling die wij op werkdagen vóór 12:00 uur ontvangen, wordt dezelfde dag nog verzonden. Het is ook mogelijk om de bestelling zelf op te halen bij Schroevenland.