Pluggen

Muurpluggen worden gebruikt om objecten stevig aan een muur te bevestigen. Ze bieden extra stabiliteit en draagkracht door een stevige verankering in het bouwmateriaal. Muurpluggen zijn handig wanneer je iets aan een muur wilt hangen of monteren, zoals schilderijen, planken, kasten, spiegels, lampen, gordijnrails, enzovoort.
Foto-tabel
sort-descending
 • Smart Plug 12x60
  € 6,38 € 7,72
 • Smart Plug 10x50
  € 7,31 € 8,85
 • Smart Plug 8x40
  € 7,74 € 9,37
 • Smart Plug 6x30
  € 4,17 € 5,05

4 producten

Welke plug heb ik nodig?

Muurpluggen worden meestal gebruikt in combinatie met schroeven. Ze worden in het boorgat in de muur gestoken en zetten uit om een stevige grip te krijgen. Hierdoor kunnen de schroeven stevig in de muur worden vastgedraaid, waardoor het bevestigde object veilig en stabiel blijft hangen. Kies daarom voor een plug die net even groter is dan de diameter van de schroef. Bijvoorbeeld als de diameter van de schroef 5 is dan gebruikt u een plug van 6 mm.


Het is belangrijk om de juiste maat en soort muurplug te kiezen, afhankelijk van het type muur en het gewicht van het object dat je wilt ophangen. Verschillende soorten muurpluggen zijn geschikt voor verschillende materialen, zoals beton, baksteen, gipsplaat of holle wanden. Het is raadzaam om de instructies van de fabrikant te volgen en zo nodig advies in te winnen bij een bouwprofessional als je twijfelt over welke muurplug je moet gebruiken.