Welke schroeven voor kunststof kozijnen?

Welke schroeven voor kunststof kozijnen?
Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm, isolerend en verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Maar als je kunststof kozijnen wilt plaatsen of vervangen, moet je ook rekening houden met de juiste schroeven. Want niet elke schroef is geschikt voor kunststof kozijnen. In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van schroeven voor kunststof kozijnen en welke schroeven je het beste kunt gebruiken.

Waarom zijn schroeven belangrijk voor kunststof kozijnen?

Schroeven zijn essentieel voor het bevestigen van kunststof kozijnen aan de muur of het raamwerk. Ze zorgen ervoor dat de kozijnen stevig vastzitten en niet gaan verschuiven of losraken. Bovendien moeten de schroeven bestand zijn tegen de weersomstandigheden en de uitzetting en krimp van het kunststof materiaal. Als je verkeerde schroeven gebruikt, loop je het risico dat de kozijnen beschadigd raken, gaan lekken of minder goed isoleren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van schroeven voor kunststof kozijnen?

Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kiezen van schroeven voor kunststof kozijnen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • De lengte van de schroef: De lengte van de schroef moet voldoende zijn om door het kunststof kozijn en de muur of het raamwerk te gaan. Een te korte schroef biedt onvoldoende houvast, terwijl een te lange schroef kan uitsteken of in contact kan komen met leidingen of elektriciteitsdraden. Een goede vuistregel is om een schroef te kiezen die minimaal 2 cm langer is dan de dikte van het kunststof kozijn.
 • De diameter van de schroef: De diameter van de schroef moet passen bij de dikte van het kunststof kozijn en de boorgatdiameter. Een te dunne schroef kan breken of losraken, terwijl een te dikke schroef de kunststof kan splijten of vervormen. Een goede vuistregel is om een schroef te kiezen die ongeveer 70% van de boorgatdiameter heeft.
 • De kop van de schroef: De kop van de schroef moet vlak zijn en niet uitsteken boven het oppervlak van het kunststof kozijn. Een uitstekende kop kan leiden tot lekkage, corrosie of beschadiging van het glas of het beslag. Bovendien moet de kop van de schroef passen bij het type bitje dat je gebruikt om de schroef aan te draaien. Een goede vuistregel is om een platkop- of cilinderkopschroef te gebruiken met een torx-of pozidriv-bitje.
 • Het materiaal van de schroef: Het materiaal van de schroef moet bestand zijn tegen roest, vocht en temperatuurschommelingen. Een roestige of verweerde schroef kan afbreken of vastzitten in het kunststof kozijn. Bovendien moet het materiaal van de schroef compatibel zijn met het materiaal van het kunststof kozijn. Een ongeschikte combinatie kan leiden tot galvanische corrosie, waarbij metalen elkaar aantasten door elektrische spanning. Een goede vuistregel is om een roestvrijstalen of verzinkte stalen schroef te gebruiken met een kunststof ringetje.
 • Welke schroeven kun je het beste gebruiken voor kunststof kozijnen?

  Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van schroeven voor kunststof kozijnen, vraag je je misschien af welke schroeven je het beste kunt gebruiken. Er zijn veel soorten schroeven op de markt, maar niet allemaal zijn ze geschikt voor kunststof kozijnen. Wij raden je aan om te kiezen voor speciale kozijnschroeven die ontworpen zijn voor het bevestigen van kunststof kozijnen. Deze schroeven hebben een aantal voordelen ten opzichte van gewone schroeven:

 • Ze hebben een zelfborende punt die gemakkelijk door het kunststof en de muur of het raamwerk gaat zonder voorboren. Dit bespaart je tijd en moeite en voorkomt dat je het kunststof beschadigt of scheurt.
 • Ze hebben een speciale schacht die zorgt voor een optimale uitzetting en krimp van het kunststof materiaal. Dit voorkomt dat de schroef losraakt of dat het kozijn gaat lekken of vervormen.
 • Ze hebben een platte of cilindrische kop die niet uitsteekt boven het oppervlak van het kozijn. Dit zorgt voor een nette afwerking en voorkomt dat de schroef gaat roesten of het glas of het beslag beschadigt.
 • Ze zijn gemaakt van roestvrij staal of verzinkt staal met een kunststof ringetje. Dit zorgt voor een duurzame en corrosiebestendige bevestiging die compatibel is met het kunststof materiaal.
 • Waar kun je kozijnschroeven kopen?

  Als je op zoek bent naar kwalitatieve en betaalbare kozijnschroeven voor kunststof kozijnen, dan ben je bij Schroevenland aan het juiste adres. Schroevenland is dé onlinespecialist in schroeven voor elke klus. Bij Schroevenland vind je een ruim assortiment aan kozijnschroeven in verschillende maten en kleuren. Je kunt eenvoudig online bestellen en profiteren van snelle levering en uitstekende service. Bovendien biedt Schroevenland ook andere soorten schroeven aan, zoals houtschroeven, gipsplaatschroeven, spaanplaatschroeven en nog veel meer. Wat je ook nodig hebt, bij Schroevenland vind je het!

  Gerelateerde producten

  Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
  Smart Kozijnschroef 7,5x72
  € 10,41 € 12,60
  Smart Kozijnschroef 7,5x82
  € 12,21 € 14,77
  Smart Kozijnschroef 7,5x122
  € 19,08 € 23,09