Het Gebruik van Tellerkopschroeven in Houtconstructies

Het Gebruik van Tellerkopschroeven in Houtconstructies

Het Gebruik van Tellerkopschroeven in Houtconstructies

In de wereld van de bouw en doe-het-zelf projecten is er één soort schroef die opvalt door zijn unieke design en ongeëvenaarde sterkte: de tellerkopschroef. In deze blog gaan we dieper in op de veelzijdige toepassingen van deze krachtpatser in houtconstructies. We gaan alles leren over tellerkopschroeven, hoe ze werken, en hoe je ze effectief kunt gebruiken. Daarnaast zullen we ook een kijkje nemen bij het uitgebreide assortiment van Schroevenland.

Wat Zijn Tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven zijn speciaal ontworpen voor zware houtconstructies. Ze hebben een brede, platte kop die een groter oppervlak biedt dan een standaard schroefkop. Dit grotere oppervlak verspreidt de last over een breder gebied, wat zorgt voor een sterke, stabiele verbinding, zelfs bij zware belasting.

Waar Worden Tellerkopschroeven Voor Gebruikt?

Tellerkopschroeven zijn een essentieel hulpmiddel in de wereld van houtconstructies. Ze worden vaak gebruikt in situaties waar andere schroeven het laten afweten, zoals bij het bouwen van dekken, het maken van houten meubels of het bouwen van constructies met zwaar timmerhout.

Waarom Zijn Tellerkopschroeven Ideaal Voor Houtconstructies?

Er zijn verschillende redenen waarom tellerkopschroeven zo populair zijn in houtconstructies:

Grote Draagkracht

De brede kop van de tellerkopschroef biedt een groter draagoppervlak, wat zorgt voor een hogere belastbaarheid. Dit betekent dat de schroef meer gewicht kan dragen dan een standaard schroef.

Sterke Verbinding

Tellerkopschroeven bieden een bijzonder sterke verbinding in hout. Dit komt omdat de diepe schroefdraden zorgen voor een solide grip in het hout. Hierdoor zitten de schroeven muurvast en creëren ze een sterke, stabiele verbinding.

Minder Splijten

Een ander voordeel van tellerkopschroeven is dat ze minder kans hebben om het hout te laten splijten. Dit komt door de speciale vorm van de schroefdraad en de punt. Deze combinatie zorgt ervoor dat de schroef gemakkelijker in het hout gaat, zonder het te splijten.

Gemakkelijk Te Gebruiken

Ondanks hun kracht en duurzaamheid zijn tellerkopschroeven gemakkelijk te gebruiken. De meeste tellerkopschroeven hebben een Torx- of zeskantkop, waardoor ze eenvoudig met een schroevendraaier of boormachine kunnen worden aangedraaid.

Hoe Gebruik Je Tellerkopschroeven?

Het gebruik van tellerkopschroeven is vrij eenvoudig en vergelijkbaar met het gebruik van andere soorten schroeven. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

1. Markeer waar je wilt schroeven: Gebruik een potlood om het punt te markeren waar je wilt schroeven.

2. Voorboren: Hoewel dit niet altijd noodzakelijk is, kan voorboren met een kleinere boor dan de schroefdiameter het indraaien van de schroef vergemakkelijken en de kans op splijten verminderen.

3. Schroeven: Plaats de schroef op het gemarkeerde punt en schroef deze met een boormachine of schroevendraaier in het hout.

Tellerkopschroeven bij Schroevenland

Bij Schroevenland hebben we een breed assortiment tellerkopschroeven van topkwaliteit. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional in de bouw, wij hebben de perfecte schroef voor jouw project. We bieden tellerkopschroeven van bekende merken zoals PFS, met 6 verschillende soorten, en Probo met een specifiek model.


Elke schroef is gemaakt om te presteren en te voldoen aan de eisen van jouw bouwprojecten. Ontdek onze collectie en vind de ideale tellerkopschroef die past bij jouw behoeften.


Schroevenland is meer dan alleen een winkel voor schroeven. Wij zijn jouw betrouwbare partner voor al jouw bevestigingsbehoeften. Onze jarenlange ervaring en expertise in de branche stellen ons in staat om jou het beste advies en de beste producten te bieden voor jouw project. Maak je klus gemakkelijker en efficiënter met Schroevenland. Neem vandaag nog contact met ons op of bezoek onze website voor meer informatie. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Probo Tellerkopschroef 10x300 Torx
Normale prijs € 57,24 Speciale prijs € 45,79 € 55,41
PFS Tellerkopschroef 6x100
€ 10,13 € 12,26
PFS Tellerkopschroef 8x80
€ 7,73 € 9,35
PFS Tellerkopschroef 8x140
€ 12,59 € 15,23
PFS Tellerkopschroef 6x80
€ 8,49 € 10,27
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 6,31 € 7,64
PFS Tellerkopschroef 6x160
€ 16,12 € 19,51
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 56,00 € 67,76
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 11,30 € 13,67
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 13,60 € 16,46
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 9,08 € 10,99
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 10,53 € 12,74
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 14,38 € 17,40
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 19,38 € 23,45
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 24,23 € 29,32
PFS Tellerkopschroef 6x60
€ 35,20 € 42,59