Ontdek SPAX-Schroeven en hoe ze verschillen van traditionele schroeven

Ontdek SPAX-Schroeven en hoe ze verschillen van traditionele schroeven
In de wereld van schroeven zijn er talloze merken en soorten om uit te kiezen. Eén merk dat zich onderscheidt van de rest is SPAX. Maar wat zijn SPAX-schroeven precies en wat maakt ze anders dan traditionele schroeven? In deze uitgebreide blog van Schroevenland duiken we in de unieke kenmerken en voordelen van SPAX-schroeven en ontdek je waarom ze een populaire keuze zijn voor professionals en doe-het-zelvers.

Wat zijn SPAX-Schroeven?

SPAX-schroeven zijn hoogwaardige schroeven, ontwikkeld en geproduceerd door het Duitse bedrijf Altenloh, Brinck & Co (ABC). Al meer dan 50 jaar staat SPAX bekend om hun innovatieve schroefontwerpen, die zich richten op het bieden van de beste prestaties en gebruiksgemak. SPAX-schroeven zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van houtbewerking tot metselwerk, en worden vertrouwd door professionals en doe-het-zelvers over de hele wereld.

De unieke kenmerken van SPAX-schroeven

SPAX-schroeven onderscheiden zich van traditionele schroeven door een aantal unieke kenmerken:

 • 4CUT-punt: De gepatenteerde 4CUT-punt op SPAX-schroeven zorgt voor een snellere en eenvoudigere montage zonder voorboren. De scherpe punt reduceert de kans op splijten van het hout en zorgt voor een nauwkeurige plaatsing van de schroef.
 • Golfsnededraad: SPAX-schroeven zijn voorzien van een speciale golfsnededraad, die de wrijving tussen de schroef en het hout vermindert. Dit zorgt voor een snellere montage met minder inspanning en verlengt de levensduur van je gereedschap.
 • SPAX-schroefkop: De unieke SPAX-schroefkop biedt een optimale krachtoverbrenging en voorkomt het uitglijden van het bit. Dit zorgt voor een betere grip en controle tijdens het indraaien van de schroef.
 • Corrosiebestendige coating: SPAX-schroeven zijn verkrijgbaar met verschillende coatings, zoals verzinkt, geel verzinkt en roestvrij staal. Deze coatings bieden extra bescherming tegen corrosie en verlengen de levensduur van de schroeven.
 • Voordelen van het gebruik van SPAX-schroeven

  Het gebruik van SPAX-schroeven biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele schroeven:

 • Minder voorboren: Dankzij de 4CUT-punt is voorboren vaak niet nodig, waardoor je tijd en moeite bespaart tijdens het monteren.
 • Snellere montage: De golfsnededraad zorgt voor minder wrijving en snellere montage met minder inspanning.
 • Betere grip en controle: De unieke SPAX-schroefkop voorkomt uitglijden van het bit, waardoor je meer grip en controle hebt tijdens het indraaien van de schroef.
 • Langere levensduur: De corrosiebestendige coatings van SPAX-schroeven zorgen voor een langere levensduur, zelfs in vochtige of zoute omgevingen.
 • Veelzijdigheid: SPAX-schroeven zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van houtbewerking tot metselwerk, waardoor je altijd de juiste schroef hebt voor jouw project.
 • Hoe kies je de juiste SPAX-schroeven voor jouw project?

  Bij het kiezen van SPAX-schroeven voor jouw project zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Toepassing: Bepaal welk type schroef het meest geschikt is voor jouw project. SPAX biedt schroeven voor hout, beton, metaal en nog veel meer.
 • Materiaal en coating: Kies de juiste materiaal- en coatingcombinatie voor jouw toepassing. Bijvoorbeeld, voor buitentoepassingen zijn roestvrijstalen schroeven met een corrosiebestendige coating een goede keuze.
 • Lengte en diameter: De lengte en diameter van de schroeven zijn afhankelijk van de dikte en het type materiaal waarmee je werkt. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor een sterke en betrouwbare verbinding.
 • Schroefkop: Kies de juiste schroefkop voor jouw gereedschap en persoonlijke voorkeur. SPAX-schroeven zijn verkrijgbaar met verschillende schroefkoppen, zoals Torx, kruiskop en zeskant.
 • SPAX-schroeven kopen bij Schroevenland

  Bij Schroevenland bieden we een uitgebreid assortiment SPAX-schroeven van topkwaliteit, geschikt voor diverse toepassingen en materialen. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en het beantwoorden van al je vragen.

  Kies voor Schroevenland en profiteer van onze jarenlange ervaring, uitstekende klantenservice en snelle levering. Wij zorgen ervoor dat je altijd de juiste SPAX-schroeven hebt voor jouw project, zodat je met vertrouwen kunt bouwen.